У Києві активісти передали звернення до посольства Італії щодо нацгвардійця Марківа

7 Березня 2018, 15:30

У Києві активісти передали лист-звернення до посольства Італії з вимогою звільнити бійця АТО Віталія Марківа, якого підозрюють у вбивстві італійського фоторепортера Андреа Роккеллі на Донбасі у травні 2014 року. Про це пише Укрінформ.

 

Зокрема, у зверненні містяться заклики до звільнення з-під варти Марківа, створення спільної українсько-італійської слідчої групи з розслідування загибелі італійського журналіста Роккелі, а також проведення чесного та аполітичного суду щодо українського бійця, який вже вісім місяців перебуває в ув’язненні в Італії.

 

Водночас у ході акції активісти роздавали перехожим листівки з інформацією про Марківа, вигукували гасла, а також тримали банер з написом "Свободу Марківу!" та плакати з написами "Свободу захиснику України", "Марків невинен", "Кров Роккелі на руках Кремля" та інші.

 

Зазначається, що 7 березня диппредставництві був неробочий день, однак кілька дипломатів вийшли з будівлі та зустрілися з координаторами акції.

 

Як повідомлялося, 7 березня під посольством Італії в Києві відбулася акція підтримки бійця АТО Віталія Марківа, якого підозрюють у вбивстві італійського фоторепортера Андреа Роккеллі на Донбасі у травні 2014 року.

 

Нагадаємо, прокуратура міста Павія (регіон Ломбардія) обвинувачує Віталія Марківа, громадянина Італії і України, в умисному вбивстві з міномета італійського фотографа Андреа Роккеллі 24 травня 2014 року біля окупованого на той час Слов’янська Донецької області. Генеральна прокуратура України стверджує, що Марків не міг цього зробити, бо на озброєнні Національної гвардії, в лавах якої служить Марків, тоді взагалі не було мінометів. Також у ГПУ нагадали, що на той час згадану територію не контролювала українська влада і що Роккеллі перебував у зоні бойових дій без належного узгодження з владою України.