Євросоюз продовжив санкції проти режиму Асада

28 Травня 2018, 13:11
Європейський союз у понеділок, 28 травня, продовжив на рік обмежувальні заходи проти режиму у Сирії. Про це йдеться на сайті Ради ЄС.

 

"Рада ЄС продовжила обмежувальні заходи проти сирійського режиму до 1 липня 2019 року. Беручи до уваги репресії, що тривають, відносно цивільного населення, ЄС вирішив зберігати обмежувальні заходи проти сирійського режиму та його прибічників відповідно до стратегії ЄС щодо Сирії", – йдеться у заяві.

 

За оновленими даними, до санкційного списку входять 259 осіб та 67 установ, відносно яких застосовані візові заборони та заморожування активів.

 

Зокрема, наразі санкції проти Сирії включають у себе нафтове ембарго, обмеження на певні інвестиції, заморожування активів сирійського центрального банку в ЄС, обмеження експорту на обладнання та технології, які можуть використовуватися для внутрішніх репресій, а також на обладнання та технології для моніторингу або перехоплення інтернету або телефонного зв'язку.

 

Наголошується, що законодавчі акти, прийняті Радою, будуть опубліковані 29 травня 2018 року.

 

Нагадаємо, 14 квітня в Євросоюзі різко засудили хімічну атаку у Думі і готові в разі необхідності розглянути нові санкції проти Сирії. 

 

Як повідомлялося, в ніч на 14 квітня США, Франція і Великобританія завдали ударів у Хомсі у відповідь на застосування президентом Сирії Башаром Асадом хімічної зброї проти цивільних осіб: крилаті ракети було спрямовано на військовий об'єкт в 15 милях на захід від Хомса, який, як вважають, є місцем виробництва елементів хімічної зброї.