Теракт на Солом’янці. Мосійчук, заявив що кількох організаторів вибуху затримали

23 Лютого 2018, 16:18

Народний депутат України Ігор Мосічук заявив, що правоохоронці затримали кількох осіб за підозрою в організації вибуху біля будівлі телеканалу "Еспресо" у жовтні 2017 року. Про це повідомляє Українська правда.

 

"Мені відомо, що є затримані особи, які організували вибух. Частина з них на окупованій території, один в Ічкерії, інші під контролем правоохоронних органів", – зауважив Мосійчук,

 

За його словами, дану інформацію йому надали безпосередньо правоохоронці.

 

"Один з них точно, а можливо, і два, прибув в Україну з окупованої території", – підкреслив нардеп.

 

У свою чергу, нардеп стверджує, що наразі готується вручення підозри.

 

"Два дні тому я спілкувався зі слідчим, і він мені сказав, що готується вручення підозри, це буде зроблено найближчим часом. Я так розумію, що підозри вручать також і заочно", – наголосив він.

 

Додається, що імена замовників вибуху ще не відомі.

 

"Відомо лише, що виконавці теракту знаходились на постійному зв’язку з абонентом в РФ. Встановити особу цього абонента зараз неможливо. Є всі обґрунтовані підозри, що це міг бути офіцер спецслужб РФ. Бо в Росії телефонні картки продаються за документами, а виявилося, що особа була, а насправді її нема. Тобто документи були підставні", – пояснив Мосійчук.

 

Крім того, захист нардепа готує клопотання про арешт майна підозрюваних.  

 

"Слідчий сказав, що арешт майна можливий після оголошення підозри. Мовляв, ми це збираємося зробити найближчим часом, тож хай адвокат подає", – сказав він.

 

Водночас в СБУ відмовились коментувати ситуацію.

 

"Я не маю дозволу прокуратури це коментувати. На наступному тижні буде спільний брифінг СБУ і прокуратури, і будуть озвучені всі деталі", – сказала речник СБУ Олена Гітлянська. 

 

Нагадаємо, 25 жовтня, у Києві на вулиці Адама Міцкевича стався вибух біля будівлі телеканалу «Еспресо», внаслідок якого отримав поранення народний депутат Ігор Мосійчук. Пізніше, стало відомо, що внаслідок вибуху загинули двоє – охоронець нардепа та випадковий перехожий. Правоохоронці порушили провадження за статтею "теракт".

 

У МВС заявили, що розглядають теракт з боку Росії як основну версію замаху на нардепа.