Україна на початку російської агресії очікувала на наступ 200-тисячного війська РФ – секретар РНБО

15 Лютого 2018, 16:24

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов заявив, що на початку російської агресії Україна очікувала на наступ 200 тисяч військовослужбовців РФ з півночі та сходу України. Про це повідомляє УНІАН.

 

Зазначається, що колишній в.о. президента України озвучив дану заяву на засіданні Оболонського райсуду Києва з розгляду справи про держзраду екс-президента Віктора Януковича.

 

"Тому 5 тисяч боєздатного війська Збройних сил України перекинули на захист рубежів з півночі та сходу, тому в Криму не було кому протистояти російській агресії", – йдеться у повідомленні.

 

Наголошується, що тодішній міністр оборони Ігор Тенюх 28 лютого 2014 року на засіданні РНБО зауважив, що неможливо можна було зібрати більше 5 тисяч боєздатних військових.

 

У свою чергу, на той час найбільшою загрозою "було вторгнення РФ на материкову частину України".

 

"Тому учасники засідання РНБО прийняли рішення перекинути боєздатні підрозділи на схід та північ для захисту від нападу Росії з цих напрямків, сказав Турчинов", – додав Турчинов.

 

Нагадаємо, 15 лютого перший заступник Секретаря РНБО Михайло Коваль заявив, що Збройні сили України не були в повній боєготовності на початку 2014 року під час анексії Криму.