Порошенко доручив РНБО підготувати засідання щодо втручанню РФ у вибори

7 Серпня 2018, 08:50

Президент України Петро Порошенко доручив Раді національної безпеки і оборони передбачити засідання з протидії втручанню Росії у вибори. Про це йдеться у повідомленні у Facebook.

 

За його словами, в західних країнах немає жодних сумнівів у підготовці РФ масштабних втручань у виборчі процеси. Крім того, раніше Україна домовилася з США та ЄС координувати зусилля по боротьбі з таким втручанням.

 

"Доручаю Раді національної безпеки і оборони України передбачити окреме засідання з протидії втручання у вибори. Маємо бути готові спільним з нашими міжнародними партнерами фронтом протидіяти гібридним викликам вільному демократичному волевиявленню наших громадян", – зауважив глава держави.

 

 

Нагадаємо, 30 липня парламент Великої Британії закликав консолідувати роботу урядових відомств для протистояння загрозі з боку Росії.  Зазначається, що британський уряд повинен обмінюватися інформацією про можливі варіанти протидії втручанню РФ.

 

Раніше депутат Європарламенту та представник на переговорах щодо Brexit  Гі Вергофстадт заявив, що готовий ініціювати розслідування щодо впливу дезінформації та іншого  втручання з боку Росії на європейські демократії. Зокрема, він запропонував створити у Європі посаду спеціального прокурора за прикладом США.