Угруповання “Талібан” узяло на себе відповідальність за теракт у Кабулі

21 Січня 2018, 19:55

Угруповання "Талібан" узяло на себе відповідальність за напад на готель «Intercontinental» у Кабулі, внаслідок якого загинуло щонайменше 18 людей. Про це повідомляє афганська служба "Радіо Свобода".

 

"Угруповання "Талібан" узяло на себе відповідальність за напад на готель у столиці Афганістану Кабулі, внаслідок якого загинули щонайменше 18 людей, включаючи кількох українців", – йдеться у повідомленні.

 

За словами речника афганського МВС Наджиба Даніша, серед 18 загиблих були 14 іноземців та офіційний представник із телекомунікацій із провінції Фарха, який відвідував конференцію.

 

Раніше ВВС повідомила з посиланням на поліцію Кабула, що наразі упізнано 12 із 14 іноземців, які загинули внаслідок нападу бойовиків на готель Intercontinental у Кабулі. Серед них дев'ятеро громадян України, один німець, грек та один громадянин Казахстану. Ще двох осіб не ідентифіковано.

 

Представник департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич повідомив, що в Кабулі внаслідок нападу терористів на готель Intercontinental загинув громадянин України. За попередньою інформацією, він працював у місцевій авіакомпанії. Крім загиблого українця, у готелі перебувало ще кілька наших співгромадян.

 

Згодом МЗС поширило повідомлення про те, що внаслідок терористичної атаки у Кабулі загинуло декілька громадян України. Деталі обіцяли повідомити 22 січня зранку.

 

Напад на готель Intercontinental Кабулі було скоєно 20 січня приблизно о 21:30 за місцевим часом. Поліція ліквідувала чотирьох нападників. За даними МВС, загинуло щонайменше 18 людей, серед яких 14 іноземців. Тим часом афганське видання Tolo News із посиланням на джерела в силових структурах повідомило про 43 загиблих унаслідок теракту. Під час спецоперації з готелю евакуювали 153 особи, в тому числі 41 іноземця.