Російські спецслужби затримали загалом 148 українських кораблів

16 Липня 2018, 15:50

З початку загострення ситуації з курсуванням українських торговельних суден до портів Азовського моря російські спецслужби безпідставно затримали 148 кораблів. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України у понеділок, 16 липня. 

 

Під головуванням заступника міністра інфраструктури Юрія Лавренюка відбулась нарада щодо обговорення питань, пов’язаних із діями Російської Федерації щодо огляду, затримок та арешту суден, які прямують до українських портів через Керченську протоку. 

 

Лавренюк наголосив на тому, що з кожним днем кількість затриманих для огляду суден зростає і на сьогоднішній день складає вже 148 одиниць.

 

Заступник міністра інфраструктури повідомив, що кожен день АМПУ фіксує затримання спецслужбами Російської Федерації суден для огляду, які прямують до портів Маріуполь та Бердянськ. Всі дані передаються Міністерством інфраструктури до МЗС.

 

"Ми отримуємо численні скарги від капітанів суден, агентів, які працюють в Бердянському та Маріупольському портах, адміністрацій портів та народних депутатів стосовно безпідставного збільшення кількості затримок суден. Так далі не може продовжуватись. Необхідно в найкоротший термін сформувати єдину позицію стосовно подальших дій України у відповідь на незаконні дії Російської Федерації", – наголосив Юрій Лавренюк.

 

 

Нагадаємо, в ніч з 2 на 3 липня за 20-22 кілометрів від Бердянська російські силовики затримали два суховантажі із Туреччини

 

4 червня Україна закрила частину районів Азовського моря через навчань Збройних сил України.

 

Раніше, 21 травня РФ ультимативно закрила дві тисячі квадратних кілометрів Азовського моря для українських суден, пояснюючи це нібито проведенням бойових стрільб.