ЗМІ повідомили, що ще одна країна відмовилася брати участь у військових діях в Сирії

13 Квітня 2018, 21:34

Прем’єр-міністр Греції Алексіс Ципрас повідомив, що Збройні сили країни не будуть брати участь у можливих військових дій у Сирії у відповідь на хімічну атаку в місті Дума (Східна Гута).  Про це він заявив під час телефонної розмови з президентом Франції Еммануелем Макроном, з посиланням на джерела повідомляє газета Kathimerini.

 

За даними видання, лідери обговорили останні події в Сирії.

 

Згідно з повідомленням, грецький прем’єр засудив використання хімічної зброї і наголосив на необхідності зусиль ЄС задля забезпечення мирного врегулювання ситуації.

 

Як повідомлялось, 13 квітня генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш заявив, що неможливість досягти компромісу може призвести до повномасштабної військової ескалації в Сирії. 

 

ІталіяНімеччина, Канада та Нідерланди відмовилися брати участь в бойових діях в Сирії у відповідь на хіматаку в місті Дума (Східна Гута).

 

Водночас Британія заявила, що готується до завдання ударів по Сирії, зокрема, у повну боєготовність приведено її літаки на військовій базі на Кіпрі. Розгортання авіації почалося на військово-повітряній базі Британії Акротірі на півдні острова. Відомо, що на авіабазі перебувають вісім винищувачів-бомбардувальників Panavia Tornado, оснащених крилатими ракетами.  Крім того, у  Сирії були зафіксовані сім літаків Військово-морських сил США поблизу російської авіабази в Хмейміме та бази матеріально-технічного забезпечення ВМФ Росії в Тартусі. 

 

Раніше, 11 квітня , президент США відреагував на погрози Росії збивати американські ракети та знищувати джерела вогню у випадку американської агресії проти Сирії. Зокрема, Трамп запевнив російську владу, що ракети США "обов'язково прийдуть".  У свою чергу, посол Росії в Лівані Олександр Засипкін заявив, що у РФ залишають за собою право збивати всі ракети і знищувати джерела вогню у випадку агресії США проти Сирії.

 

Нагадаємо, 8 квітня на лікарню сирійського міста Дума, яке розташоване у районі Східної Гути, впала так звана "хлорна бомба", від якої щонайменше 1000 цивільних постраждали від задухи та 150 загинули.