Україна підписала угоду щодо Укрзалізниці з Deutsche Bahn. Що це означає

23 Січня 2020, 10:47

Міністерство інфраструктури 22 січня під час Давоського економічного форуму підписало "Меморандум про взаєморозуміння" із залізничним оператором Німеччини Deutsche Bahn щодо компанії "Укрзалізниця". Про це повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук у Facebook

 

 

Гончарук наголосив, що Україна зберігатиме контроль над Укрзалізницею, а "німецькі фахівці працюватимуть над реформуванням управлінських механізмів підприємства".

 

"Тож одразу відкидую всі чутки — про жодні продаж чи оренду стратегічно важливого державного об’єкта, як Укрзалізниця, мова не йде", – зазначив він. 

 

Як пише LIGA.net, документ складається з трьох пунктів. 

 

По-перше, сторони вивчатимуть можливість стратегічного партнерства між національними операторами України (УЗ) та Німеччини (DB) для обміну досвідом, практиками для підвищення ефективності перевезень в Україні. 

 

По-друге, проведуть оцінку можливості співпраці для імплементації європейського досвіду реформування залізничних перевезень та адаптації директив ЄС.

 

По-третє, будуть сприяти взаємним пропозиціям про розвиток залізничної дороги та рухомого складу з урахуванням сучасних стандартів екологічності та інноваційності. 

 

 

Нагадаємо, у Швейцарії 21 січня стартував Давоський економічний форум, який триватиме до 24 січня. Головна тема цьогорічної конференції – "Зацікавлені сторони за згуртований та стійкий світ". 
 
22 січня на форумі виступив президент Володимир Зеленський. 

<a href="http://www.liga.net/">Источник</a>