Окупаційна влада Криму заборонила в’їзд на територію материкової України через коронавірус

30 Березня 2020, 13:42

Російська окупаційна влада заборонила кримчанам в’їжджати на підконтрольну Україні материкову територію через пропуску на адміністративному кордоні у зв’язку з поширенням Covid-19. Про це 30 березня повідомляє Кримська правозахисна група у Facebook. 

 

“Уряд Росії опублікував 28 березня розпорядження № 763-р, яким тимчасово обмежується рух через автомобільні, залізничні, пішохідні, річкові і змішані пункти пропуску через державний кордон РФ”, —  пишуть правозахисники.

 

Зазначається, що згідно з цим документом, виняток становлять громадяни, які виїжджають у зв'язку зі смертю близького родича, за умови копії свідоцтва або довідки про смерть, а також документа, що підтверджує родинні зв’язки.

 

При цьому окупанти додають, що жителі з кримською реєстрацією зможуть в'їжджати на територію півострова без обмежень.

 

Зазначається також, що раніше російське прикордонного управління ФСБ припинило пропуск «іноземних громадян» на територію Криму з материкової України з 00 годин 18 березня.

 

Нагадаємо, що на час карантину через захворюваність Covid-19 уряд пом'якшив правила перетину адміністративного кордону з окупованим Кримом. Тепер Держприкордонслужба на час карантину зможе ухвалювати рішення про пропуск українців через адмінкордон за наявності гуманітарних потреб.