У Києві відкрили міські пляжі для купання

19 Червня 2020, 13:34

 У Києві відкрили міські пляжі для купання. Цього року паспорти готовності отримали 12 пляжів та 20 зон відпочинку без купання. Про це 19 червня повідомляє міський голова Києва Віталій Кличко.

 

Він зазначив, що Держпродспоживслужба провела лабораторні дослідження води. Перевірили і якість питної води в фонтанчиках на пляжах.

 

"За останніх кілька років місто оновило 6 міських пляжів. Щоб відпочинок у Києві був на належному рівні. Київські пляжі стають і більш доступними для людей з інвалідністю. Вже на восьми з них розміщені спеціальні крісла-амфібії. А персонал знає, як допомагати громадянам з інвалідністю. На кожному сертифікованому пляжі працюють рятувальні пости", – написав Кличко.

 

Він додав, що цього року «Блакитний прапор» підняли на пляжі «Троєщина». Крім пляжу «Троєщина» відзнаку "Блакитний прапор" отримали ще 7 міських пляжів.

 

"Відкриття пляжів – це черговий тест на свідомість для киян. Коронавірус нікуди не подівся. І на пляжах теж треба дотримуватись елементарних правил безпеки – соціальна дистанція, санітайзери", – наголосив Кличко.

 

Нагадаємо, що кількість мешканців Києва, в яких за минулу добу виявили захворювання на COVID-19, збільшилась на 92 людини. Один випадок – летальний. Усього від коронавірусу померли 96 мешканців Києва. На сьогодні в столиці вже 4176 підтверджених випадків захворювання на COVID-19.