“Я поїхала до дітей”. Ціханоуска записала відеозвернення

11 Серпня 2020, 11:39

Головна конкурентка Аляксандра Лукашенки на виборах президента Білорусі Святлана Ціханоуска, яка напередодні виїхала до Литви, записала відеозвернення. Вона заявила, що рішення покинути країну ухвалила самостійно.

 

 

 

"Ви знаєте, я думала, що вся ця кампанія мене дуже сильно загартувала і надала мені стільки сил, що я витримаю все. Але, напевно, я так і залишилася тією слабкою жінкою, якою була спочатку. Я ухвалила дуже важке для себе рішення. Це рішення я ухвалила абсолютно самостійно", – сказала вона.

 

За словами опозиціонерки, вона була готова до того, що багато хто її не зрозуміє і засудить.

 

"Але, знаєте, не дай бог опинитися перед таким вибором, перед яким опинилася я. Тому, люди, бережіть себе, будь ласка, – жодне життя не варте того, що зараз відбувається. Діти – це найважливіше, що є в нашому житті" , – додала Ціханоуска.

 

Як відомо, Святлана Ціханоуска, яка 9 серпня поcіла друге місце на виборах президента Білорусі, виїхала з Білорусі до Литви. Як зазначається, її від'їзд дозволив звільнити начальника штабу Марію Мороз, затриману напередодні виборів.

 

Нагадаємо, під час протестів У Білорусі у ніч на 10 серпня було затримано близько 3 тисяч громадян. Відповідну заяву опублікувала прес-секретарка Міністерства внутрішніх справ Білорусі Ольга Чемоданова в Telegram.

 

Водночас, згідно з оновленими даними ЦВК, Аляксандр Лукашенка отримав на виборах 80,08% голосів, Святлана Ціханоуска- 10,09%. Своєю чергою, штаб Ціханоуской не визнає попередні підсумки виборів.