ДБР викликало Лероса на допит

4 Вересня 2020, 16:20

Народного депутата Гео Лероса викликало на допит Держбюро розслідувань. Про це Лерос написав у Facebook у п’ятницю, 4 вересня.

 

«3 вересня приходить повістка на допит в ДБР», – написав він.

 

Допит призначений на 8 вересня (10:00).

 

Юридична компанія «Міллер» зазначає у Facebook, що Лероса викликали як свідка щодо обставин кримінального провадження за ч. 1 ст. 212 КК України (умисне ухилення від сплати податків). Кримінальне провадження порушене 25 серпня цього року. Підставою стала ухвала Печерського районного суду за скаргою представника громадської організації «Рада ветеранів АТО», що проаналізувавши декларацію Гео Лероса, припустила, що депутат ухилився від сплати податків.

 

«Представником громадської організації виявився Одягайло Андрій Вікторович – колишній начальник відділення СВ Оболонського управління поліції, а з жовтня 2018 року наш колега адвокат», – йдеться в повідомленні.

 

Нагадаємо, 1 вересня Лерос у парламенті звинуватив президента Володимира Зеленського в порушенні обіцянок, а керівника Офісу президента – у зловживанні владою і роботі на спецслужби Росії. 

 

1 вересня фракція «Слуга народу» виключила зі своїх лав Лероса. Раніше у березні він опублікував «плівки Єрмака» – відеозаписи, де людина з голосом, схожим на голос брата очільника Офісу президента Андрія Єрмака – Дениса, нібито обговорює кадрові призначення за гроші. 

 

2 вересня Зеленський прокоментував виключення Лероса з фракції. Зеленський сказав: «У мене немає ніяких наказів, у мене немає реакції на хабарників і зрадників цієї країни й мені все одно, з якої вони партії». У відповідь Лерос вирішив направити у поліцію заяву про наклеп.