У ВООЗ заявили, що вакцина від COVID-19 не зможе зупинити пандемію

16 Листопада 2020, 15:43

Вакцина від  COVID-19 сама по собі не зможе зупинити пандемію, бо повинна використовуватися лише в комплексі інших заходів для завершення пандемії. Про це 16 листопада заявив глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебрейесус під час брифінгу.

 

 

"З початку пандемії ми знали, що вакцина буде обов'язковою, щоб взяти її під контроль. Але важливо підкреслити, що вакцина буде доповнювати інші способи, якими ми володіємо, а не заміняти їх", – зазначив  Гебрейесус.

 

Водночас він додав, що моніторинг ситуації, тестування і ізоляція заражених, відстеження ланцюжків контактів та інші запобіжні заходи потрібно продовжувати.

 

Глава ВООЗ пояснив, що спочатку запаси вакцин будуть обмежені, тому при вакцинації пріоритетом повинні користуватися працівники сфери охорони здоров'я, люди похилого віку та інші вразливі категорії населення. Тим не менш і в такому разі "у вірусу буде багато простору для просування".

 

Нагадаємо, що 16 листопада в американській компанії Moderna заявили, що їхня вакцина від коронавірусу показала ефективність на 95% під час клінічних випробувань за участю 30 тисяч добровольців.