Генасамблея ООН збирає спецсесію через COVID-19

3 Грудня 2020, 10:36

Генасамблея ООН проведе 3-4 грудня спеціальну сесію у зв'язку з пандемією COVID-19. У засіданні візьмуть участь глави держав, урядів, профільних відомств з понад 150 країн світу, генсек ООН, президенти Генасамблеї, Економічної і соціальної ради (ЕКОСОР), голова ВООЗ та інші представники міжнародних організацій. Про це повідомляють на офіційному сайті ООН.

 

Очікується, що Україну представить на засіданні міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

 

"Пандемія COVID-19 стала не тільки найбільш глобальною кризою в галузі охорони здоров'я за всі 75 років з моменту створення ООН. Вона також перетворилася на гуманітарну соціально-економічну кризу, охопивши сфери безпеки і прав людини", – пишуть у повідомленні.

 

У ООН зазначили, що 3 грудня відбудуться загальні дебати для обміну досвідом. 4 грудня заплановано інтерактивний діалог – серія тематичних панелей про ключові аспекти впливу пандемії COVID-19 і реагування на них. Обговорюватимуть реагування з боку ООН в гуманітарній сфері і галузі охорони здоров'я, виготовлення вакцини, а також соціально-економічний вплив в глобальному вимірі.

 

Як повідомлялося, Міністерство охорони здоров’я України завершує розробку стратегії вакцинації від коронавірусної хвороби COVID-19, вона має бути готова на початку наступного тижня.