У Туреччині затримали військових, що напали на готель Ердогана під час спроби перевороту

25 Липня 2016, 17:17

Під час патрульних перевірок 25 липня правоохоронці затримали трьох військових, що напали на готель президента Туреччини у Мармарисі під час спроби перевороту, передає Hurriyet Daily News.

Затримані військові були ідентифіковані як майор Танер Бербер і два унтер-офіцери Ільяш Яшар та Гекхан Гючлу. Солдати напали на готель, де Ердоган відпочивав під час невдалої спроби державного перевороту, вони убили двох поліцейських.

Загін спецназу, який охороняв президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана, зірвав спробу захоплення готелю в середземноморському місті Мармарис, в якому турецький лідер перебував на початку спроби перевороту. Через півгодини після того, як Ердоган залишив готель у Мармарисі, туди прилетіли три вертольоти із сорока солдатами на борту, які збиралися «заарештувати або вбити» главу держави, проте зіткнулися з президентською охороною, передає Al Jazeera.

Згодом з'явилося відео, на якому зафіксовано стрілянину між турецькими заколотниками й охороною президента країни Реджепа Тайїпа Ердогана в одному з готелів Мармариса. Згодом Ердоган заявив, що під час проби путчу його б вбили, якби він затримався у готелі Мармариса буквально на 10 хвилин.

Нагадаємо, 15 липня у Туреччині сталася спроба військового перевороту. Президент країни Реджеп Таїп Ердоган закликав людей вийти на вулицю та завадити силовій спробі зміни влади. У сутичках загинули 190 громадян та 104 заколотники, понад 1,4 тис. осіб отримали поранення. Правоохоронці заарештували 2639 заколотників.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган звинуватив у спробі державного перевороту опозиційного ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена, що проживає в США.

Місцеві ЗМІ повідомили, що в рамках розслідувань, пов'язаних з невдалою спробою військового перевороту, співробітники сил безпеки затримали 103 генерали і адмірали. Крім того, у зв’язку із підозрою в причетності до невдалого військового перевороту по всій країні відсторонили від посад 8 тисяч поліцейських.