Меркель пообіцяла ґрунтовне розслідування стрілянини в Мюнхені

23 Липня 2016, 18:39

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що обставини п’ятничної стрілянини у Мюнхені, де загинули 10 людей, будуть повністю розслідувані. Вона висловила своє співчуття близьким загиблих, передає Польське радіо.

Голова німецького уряду анонсувала ґрунтовне розслідування обставин вчорашньої трагедії. Також вона запевнила, що держава та її правоохоронні служби робитимуть усе, аби запевнити безпеку та свободу всім жителям Німеччини.

Меркель також подякувала за міжнародну підтримку її країни.

"Добре знати, що можна розраховувати на солідарність багатьох громадян, а також про те, що ми маємо численних друзів у боротьбі з насильством і тероризмом", – сказала вона.

Канцлерка похвалила професіоналізм поліції та солідарність, проявлену жителями міста, коли вони відкривали двері своїх домівок усім, хто застряг у паралізованій аґломерації.

Як повідомлялося, увечері 22 липня в Мюнхені біля торговельного центру "Олімпія" у районі Муз на північному заході Мюнхена невідомий відкрив стрілянину по перехожих, убивши десятьох і поранивши 21 людину. За попередніми даними, українців немає серед загиблих та постраждалих унаслідок стрілянини.

Читайте також: ЗМІ опублікували фото зловмисника, який влаштував стрілянину в Мюнхені

Поліція Мюнхена повідомила, що стрілянину біля одного з торговельних центрів міста влаштував іранець, який діяв сам. За даними поліції, нападник мав подвійне громадянство Німеччини та Ірану, і жив у Мюнхені вже кілька років. Його тіло було знайдене в ході спецоперації приблизно за кілометр від місця трагедії.