ІДІЛ узяла на себе відповідальність за атаку на пасажирів поїзда в Німеччині

19 Липня 2016, 12:30

Терористична організація "Ісламська держава" заявила, що нападник на пасажирів регіонального потяга у німецькому Вюрцбурзі був одним із її бойовиків. Про це у вівторок, 19 липня, повідомляє агенція dpa з посиланням на близьку до терористичного угруповання агенцію новин Amaq.

"Виконавцем ножового нападу в Німеччині був один з бійців "Ісламської держави", він здійснив операцію у відповідь на заклики робити мішенню країни коаліції, яка бореться з "Ісламською державою", – йдеться у повідомленні.

Раніше міністр внутрішніх справ Баварії Йоахім Германн повідомив, що у кімнаті 17-річного афганця, який здійснив напад, знайшли саморобний прапор ІД.

Як повідомлялося, пізно ввечері 18 липня невідомий чоловік напав із сокирою та ножем на пасажирів регіонального поїзда в Баварії. Поранення дістали загалом п'ятеро осіб – четверо людей були серйозно поранені та одна людина отримала легші поранення, 14 людей перебували в шоковому стані. Поліція застрелила нападника під час спроби втечі.

Ідеться, за попередніми даними, про 17-річного афганського біженця, який прибув до Німеччини без супроводу дорослих. Останні два тижні він мешкав у патронатній родині в Оксенфурті, а до цього – у будинку для біженців.