Мосул звільнять протягом кількох тижнів – Олланд

2 Січня 2017, 17:56

Французький президент Франсуа Олланд у понеділок, 2 січня, перебуваючи з візитом у Багдаді, заявив, що іракські війська протягом кількох тижнів звільнять Мосул від бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД), повідомляє агентство dpa.

"ІД відступає, тож міжнародна спільнота повинна посилити підтримку іракських збройних сил", – сказав Олланд на спільній прес-конференції з прем'єр-мінстром Іраку Хайдером аль-Абаді.

Перед зустріччю з главою іракського уряду Олланд відвідав французьких військових, які надають іракській армії підтримку в операції зі звільнення Мосула.

Іракський прем'єр-міністр Хайдер аль-Абаді, який раніше збирався взяти Мосул під контроль урядових військ до кінця цього року, 28 грудня повідомив про те, що для перемоги над "Ісламською державою" в Іраку буде потрібно ще три місяці.

Нагадаємо, 20 жовтня іракська армія спільно з курдськими військовими формуваннями "Пешмарга" почала масштабну наступальну операцію на Мосул. Операцію підтримали війська міжнародної коаліції на чолі з США. Її метою є витіснення бойовиків на північ і схід Іраку і звільнення Мосула. 29 грудня іракські війська розпочали другу фазу наступу на Мосул.