Влада Туреччини підозрює у пропаганді тероризму близько 10 тис. користувачів соцмереж

24 Грудня 2016, 21:15

У Туреччині близько 10 тисяч користувачів соціальних мереж підозрюють у пропаганді тероризму і образах вищих посадових осіб держави. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на міністерство внутрішніх справ Туреччини.

За інформацією відомства, за останні півроку під слідством перебували 3 710 тис. користувачів соцмереж, з яких 1 656 тис. осіб були затримані.

Відзначається, що користувачі, які перебували під слідством, займалися пропагандою тероризму, розпалюванням ворожнечі, заявляли про зв'язки з терористичною організацією, а також ображали вищих посадових осіб держави в соцмережах.

Решта (1 970 тис.) підозрюваних були звільнені, однак 1 203 тис користувачі до цих пір знаходяться під контролем.

Як відомо, з моменту невдалої спроби військового перевороту в Туреччині влада закрила близько 170 газет, телеканалів та інформаційних агентств, що спричинило безробіття близько 2,5 тисяч журналістів.

Раніше у Туреччині видали урядовий указ про звільнення майже 15 тисяч держслужбовців і закриття понад 500 організацій за підозрою в причетності до спроби держперевороту.

Нагадаємо, 15 липня у Туреччині сталася спроба військового перевороту. Президент країни Реджеп Таїп Ердоган закликав людей вийти на вулицю та завадити силовій спробі зміни влади. У сутичках загинули 190 громадян та 104 заколотники, понад 1,4 тис. осіб отримали поранення. 

Ердоган звинуватив у спробі державного перевороту опозиційного ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена, що проживає в США. Аналогічну версію висунув турецький міністр юстиції. Прихильники Гюлена при цьому відкинули причетність до заколоту, назвавши звинувачення на свою адресу "вкрай безвідповідальними".