Шульц закликав лідерів ЄС вирішити проблему Угоди про асоціацію з Україною

15 Грудня 2016, 17:02

Президент Європарламенту Мартін  Шульц нагадав лідерам ЄС, в яких умовах підписувалася Угода про асоціацію з Україною і закликав їх до пошуку виходу з ситуації, яка склалася з її ратифікацією. Про це він сказав на своїй останній прес-конференції в якості президента Європарламенту на саміті ЄС, передає Європейська правда.

"Я зробив заклик до глав держав і урядів: вони повинні знайти рішення цій проблемі, коли 27 країн ратифікували угоду, і не вистачає однієї", – сказав він.

Шульц нагадав, що був присутній на саміті, коли Віктор Янукович відмовився підписувати Угоду про асоціацію і потім намагався укласти угоду з Росією.

"Потім люди вийшли на вулиці, Майдан і вони вмирали за Угоду про асоціацію. Потім ми як ЄС ратифікували угоду, за яку молоді люди в Україні віддали життя. А тепер ЄС не ратифікує і не робить можливим повний вступ її в силу. Оце так!" – заявив він.

"Я повинен підкреслити, це не розширення ЄС, це асоціація для країни, яка не потребує нічого крім зростання і робочих місць, і це угода, яка може призвести до цього зростання і збільшення кількості робочих місць" – наголосив президент Європарламенту.

Нагадаємо, 15 грудня лідери Євросоюзу заслухають прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте щодо пропозицій його уряду про умови завершення ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Рютте наполягає на тому, щоб угода про асоціацію не надавала Україні оборонних гарантій і не була кроком до членства в ЄС, інакше Нідерланди зірвуть угоду. Перед початком саміту Рютте заявив, що має "помірно оптимістичні" очікування від переговорів з лідерами ЄС.