Чинні ліцензії на продаж алкоголю в МАФах продовжать діяти, незважаючи на заборону Київради

21 Квітня 2016, 15:36

Спиртні напої будуть і далі реалізовуватися у МАФах, власники яких встигли отримати ліцензію на таку діяльність. Про це повідомив секретар Київради Володимир Прокопів під час пленарного засідання, передали у прес-службі відомства.

«Позиція міської влади незмінна, алкоголю в МАФах бути не повинно. Але будь-який процес потрібно робити цивілізовано. Якщо люди заплатили за ліцензію на продаж алкоголю, вони мають право, до кінця дії своєї ліцензії, цей алкоголь продавати. Потім ми ставимо крапку на цій діяльності», – зазначив Прокопів.

У прес-службі додали, що на розгляд Київради 21 квітня пропонували внести проект змін до попереднього рішення стосовно заборони на продаж алкоголю, які відтерміновували набуття сили мораторієм, однак депутати не включили його до розгляду.

Як повідомлялося, текст орпилюдненого рішення Київради свідчить, що заборона на продаж алкоголю в МАФах не повна.

Зокрема, у пункті 7 рішення викладено таке: «Заборонити в тимчасових спорудах торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності в місті Києві продаж алкогольних виробів на розлив, окрім пива».

Нагадаємо, раніше у відповідь на запит Тижня в КМДА повідомили, що у столиці 1581 МАФ має право на продаж алкоголю.

Слід зазначити, що у Департаменті промисловості та розвитку підприємництва КМДА повідомили, що «анулювати ліцензію на продаж алкоголю має орган, який її видав, шляхом відповідного рішення». У столиці така ліцензія видається ГУ Держфіскалслужби у Києві.

Повідомлялося, що Віталій Кличко підписав рішення про заборону на продаж алкоголю в МАФах 8 квітня.