Трамп виступив з першою промовою після перемоги на виборах

9 Листопада 2016, 10:20

Дональд Трамп, який отримав необхідну для перемоги на президентських виборах в США кількість голосів, у своєму  нью-йоркському штабі виступив з переможною промовою.

Він почав свою промову словами про Клінтон.

"Я тільки що отримав дзвінок від Хілларі Клінтон. Вона привітала нас з нашою перемогою. І я хочу привітати її саму і її сім'ю з дуже важкою кампанією. Вона боролася дуже сильно. Клінтон добре і важко потрудилася для нашої країни. Тепер настав час подолати розбіжності і настав час демократам і республіканцям по всій країні об'єднатися як один народ", – сказав він.

Трамп закликав своїх прихильників і весь народ об'єднатися, щоб покласти край розколу і працювати разом для того, щоб зробити Америку кращою і сильнішою.

Трамп подякував свою сім'ю за підтримку, а також висловив подяку секретним службам і правоохоронним органам.

 

Також республіканець звернувся до світового співтовариства, пообіцявши чесно вести справи з кожної країною.

Трампа завершив промову після чого увімкнули післю You Can't Always Get What You Want (Ви не можете завжди отримувати те, що ви хочете) гурту The Rolling Stones.

Нагадаємо, кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп після підрахунку голосів у Вісконсині набрав понад 270 голосів, необхідних для перемоги.

Кандидатка від демократів Хілларі Клінтон зателефонувала йому і визнала поразку на виборах президента США.

На тлі повідомлень про лідерство Трампа на виборах США світові фондові індекси обвалилися на торгах.

Сайт про імміграцію в Канаду "упав" через велику кількість запитів з США. Також різко число запитів від американців про імміграцію в Нову Зеландію.