Облитий кислотою Чижмар відкидає «жіночий» фактор у замаху на нього

10 Березня 2011, 12:26

«Думаю, хтось просто хоче мене дискредитувати. І версія з особистою помстою – найуспішніша зброя. Якщо напад готувався півроку, то злочинець планував не тільки замах на мене, але і як додати цій справі суспільного резонансу», – заявив чиновник.

Він також стверджує, що вперше чує прізвища замовника Назра Фесуна, та виконавця – Дмитра Котова.

«Ніколи не чув цих прізвищ та імен. Звідки ці люди? Ну гаразд – виконавець, але замовник має бути хоч якось пов'язаний з жертвою. А я ніколи раніше про нього не чув», – сказав Чижмар, визнавши, що знайомий з дівчиною на ім’я Олександра.

У той же час він припустив, що замах не стосується його особистого життя. Д

«У мене багато ворогів ще з часів роботи губернатором Тернопільської області. Зокрема, у мене був конфлікт з керівництвом місцевого УМВС, яке викрили у відмиванні ДАІ державних коштів, здійсненні незаконних платежів за техогляди на декілька мільйонів гривень, використанні в службових цілях краденого автомобіля, у приховуванні факту розшуку родича одного з керівників тернопільської міліції, який мирно проживав на території області і одержував закордонні паспорти для виїзду, знаходячись в міжнародному розшуку за вбивство двох людей. Були інші подібні злочини, про які я інформував керівництво міністерства. Фігурантам цих справ замах на мене лише на руку». – запевнив Чижмар.

За його словами, про всі підозри він повідомив слідчому.

«Ми спілкувалися майже сім годин, коли я ще знаходився в реанімації. Правда, через декілька днів в міліції раптом заявили, що я відмовляюся надавати свідчення. Це чергова брехня, яку озвучили публічно!», – обурюється потерпілий.

Чижмар висловив радість, що лікарям вдалося зберегти йому зір, все інше, запевняє, піддається корекції. Чиновника обіцяють виписати до кінця березня.

Нагадаємо, 16 лютого близько 23.30 у дворі будинку на вулиці Антоновича у Києві до Чижмаря підійшов невідомий і вилив йому в обличчя кислоту.

Порушено кримінальну справу за фактом замаху на нанесення тяжких тілесних ушкоджень (ст. 121, ст. 15 Кримінального кодексу України). Чижмар перебуває у реанімації опікового відділення.

23 лютого, у МВС повідомили, що замовником нападу на Чижмаря виявився керівник одного із територіальних підрозділів міліції Головного управління внутрішніх справ України в місті Києві.