Євросоюз закликав банки відмовитися від купівлі російських держоблігацій – FT

15 Березня 2016, 11:49

Керівництво Євросоюзу закликало банки країн ЄС утриматися від купівлі російських облігацій, які Кремль збирається випустити на ринок цьогоріч, уперше після затосування санкцій з боку Заходу. Про це повідомило видання The Financial Times з посиланням на власні джерела.

«Хоча санкції Євросоюзу явно не забороняють купувати російські цінні папери, представники ЄС повторюють попередження Вашингтона про те, що кошти, отримані від таких операцій, можуть бути використані не за призначенням», – йдеться у повідомленні.

У публікації зазначено, якщо європейські банки дослухаються до попередження, то Росія буде змушена відмовитися від свого першого виходу на західні ринки капіталу після анексії Криму, що завдасть політичного та фінансового удару по Кремлю.

«Цілком очевидно, що вони (керівники ЄС – Ред.) не хочуть, щоб ми брали у цьому участь. Вони нас відмовляли», – сказав один із банкірів.

Очікується, що Росія має намір випустити облігації на €3 млрд з терміном погашення у 10 років з огляду на рецесію та низькі ціни на нафту. Влада ЄС попередила банки, що вони повинні пам'ятати про ризик того, що прибутки, які Росія отримає від розміщення облігацій, можуть бути використані для обходу санкцій. Купівля облігацій не заборонена санкційним режимом.

Як повідомлялося, раніше у ЗМІ написали, що у Путіна вигадали новий спосіб обійти санкції Заходу за допомогою облігацій.