Герман пояснила, що вертолітний майданчик під Каневом будують для багатіїв

9 Березня 2011, 16:51

«Такий майданчик потрібний, тому що Шевченківське місце повинно стати місцем паломництва не тільки бідних людей, а й відомих людей з усього світу – президентів, прем’єрів. Це має бути щось обов’язково у протоколі, так як в інших країнах є», – сказала Герман.

На її думку, могила Тараса .Шевченка повинна стати «сакральним місцем». У зв’язку з чим необхідно надати можливість дістатися до цього місця всіма видами транспорту.

Водночас, Герман не назвала дату, коли буде добудовано вертолітний майданчик.

«Але я знаю, що це треба зробити», – наголосила вона.

Як повідомлялось, у селі Пекарі Канівського району Черкаської області в рамках підготовки до Євро-2012 розпочато будівництво вертолітного майданчика з пасажирським терміналом на 50 пасажирів на годину і під`їзною дорогою.

Втім, коментуючи будівництво у Каневі, 9 березня прем’єр-мінстр Микола Азаров, дав зрозуміти, що не знає насправді, навіщо ведеться будівництво і пообіцяв розібратися.

Згодом прес-служба Кабміну розповсюдила інформацію, що вертолітний майданчик будується для економії часу гостей Євро-2012, які захочуть відвідати могилу Кобзаря.

Нагадаємо, 1 лютого віце-спікер Микола Томенко заявив, що влада має намір побудувати до Євро-2012 вертолітний майданчик кошторисною вартістю 3 млн грн недалеко від місця поховання Тараса Шевченка.

У свою чергу губернатор Черкащини Сергій Тулуб назвав заяву Томенка «дешевим популізмом». За словами Тулуба, Черкащині «сам Бог велів розвивати туристичну інфраструктуру».

Пізніше в.о. голови Держказначейства Олександр Даневич у відповідь на запит народного депутата Остапа Семерака повідомив, що на реконструкцію та будівництво об’єктів Шевченківського національного заповідника та інфраструктури м.Канева у 2011 році за рахунок держбюджету передбачено 148 млн гривень.