Трамп міг 18 років не платити податки – NYT

2 Жовтня 2016, 12:54

Видання New York Times отримало доступ до документів про податкові відрахування кандидата в президенти США Дональда Трампа, які раніше не публікувалися.

З них випливає, що Дональд Трамп в 1995 році відзвітував про збитки в розмірі $916 млн доларів, в результаті чого за законом він міг пільги. Вони дозволяли йому протягом 18 років не платити податок на прибуток.

Збиток, за даними газети, пов'язаний з трьома казино в Атлантік-сіті, спробою створити авіакомпанію і готелем Plaza на Манхеттені. Газета підкреслює, що невідомо, чи скористався він правом не платити податки чи ні.

Організатори передвиборної кампанії Трампа відмовилися оприлюднити його податкові декларації, а також підтвердити чи спростувати його фінансові втрати.

З 1976 року кожен політик, який добивається висунення в якості кандидата в президенти, публікує свою податкову декларацію.

Штаб кандидата від Демократичної партії Гілларі Клінтон назвав публікацію NYT «бомбою». 

«Ця доповідь як бомба, що показує колосальний характер минулих невдач в бізнесі Дональда Трампа і як довго він може уникати сплати будь-яких федеральних прибуткових податків взагалі», – йдеться у повідомленні в Facebook.

Зазначається, що тепер, коли «все вже стало відомо, чому б Трампу не піти далі і не опублікувати свої звітні дані, щоб показати нам, наскільки він «розумний».

Нагадаємо, в США відбулися перші телевізійні дебати кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа і його опонента з Демократичної партії Гілларі Клінтон.

За даними The New York Times напередодні дебатів, по всій країні Клінтон підтримували приблизно 44% виборців, Трампа – 41%.