Суд заарештував «тітушку» за підозрою у замаху на євромайданівців та побитті журналістів

30 Вересня 2016, 15:31

Суд заарештував одного з «тітушок», якого підозрюють у замаху на вбивство активістів Майдану та побитті журналістів. Про це йдеться у повідомленні на сайті ГПУ.

Згідно з повідомленням, 29 вересня генеральна прокуратура оголосила йому про підозру у вчиненні 18 лютого 2014 року на вулиці Липській у Києві незаконного перешкоджання проведенню мітингів і демонстрацій із застосуванням фізичного насильства, переслідування журналістів за виконання ними своїх професійних обов’язків та нанесення їм тілесних ушкоджень

Крім того підозра у вчиненні в цей же день на перехресті вул. Володимирської та Великої Житомирської у столиці за попереднім зговором групою осіб замаху на умисне вбивство мітингувальників.

Як нагадали в Генпрокуратурі, за результатами розслідування кримінальних проваджень за фактами вчинення злочинів «тітушками» відносно протестувальників повідомлено про підозру 14 цивільним особам, з яких 9 перебувають у розшуку, обвинувальні акти відносно 5 осіб направлено до суду для розгляду по суті.

Досудове розслідування стосовно організаторів та виконавців вчинених злочинів під час цих подій триває.

Нагадаємо, 19 лютого 2014 у Києві тітушки напали на журналіста газети «Вести» В’ячеслава Веремія, завдавши йому кульове поранення в груди. Цього ж дня від отриманих поранень він помер у лікарні швидкої допомоги.