НАБУ підтвердило, що розслідує кримінальне провадження проти Авакова

14 Вересня 2016, 21:09

Національне антикорупційне бюро проводить досудове розслідування кримінального провадження щодо міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, яке було розпочате 2 липня за заявою голови Центру протидії корупції Віталія Шабуніна. Про це повідомив прес-центр НАБУ.

У Бюро роз’яснили, що 2 липня 2016 року Генеральна Прокуратура внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про згадане Генпрокурором провадження щодо ймовірно протиправних дій (незаконного відчуження земельної ділянки площею 18,1465 га) із боку службових осіб Дергачівської районної державної адміністрації Харківської області та АТ «Інвестор». Провадження зареєстроване за заявою виконавчого директора ГО «Центр протидії корупції» Віталія Шабуніна за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. 

14 липня Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала матеріали даного провадження для розслідування до Національного антикорупційного бюро України.

«Наголошуємо, що досудове слідство за згаданими фактами, в тому числі й прийняття рішення про його завершення, належить до компетенції детективів Бюро. Генеральна Прокуратура, відповідно до чинного законодавства, не може закрити дану справу», – ідеться в повідомленні.

Наразі досудове розслідування триває, про його результати Національне бюро пообіцяло поінформувати додатково.

Нагадаємо, напередодні генпрокурор Юрій Луценко розповів про наявність кримінального провадження проти глави МВС Арсена Авакова. Також у ГПУ повідомили, що це провадження було передане у НАБУ. За словами заступника генпрокурора Дмитра Сторожука, справа стосується факт у15-річної давнини: імовірно незаконного виділення земельної ділянки Дергачівською районною адміністрацією та селищною радою.