Турчинов: в перестрілці між силовиками РФ в Криму в ніч на 7 серпня загинули цивільні

12 Серпня 2016, 11:12

Внаслідок перестрілки між різними підрозділами російських силових структур в окупованому Криму  в ніч з 6 на 7 серпня, яку у спецслужбах РФ назвали терактом, організованим Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України, загинули та отримали поранення військові та мирні мешканці. Про це написав секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов на своїй сторінці у Facebook.

Він також зазначив, що ФСБ був потрібен час для фальсифікації "доказів" проти України, тому гучні заяви з боку російського керівництва пролунали тільки 10 серпня.

"Керівництво Росії заплуталось у своїх брехливих заявах. Так, лише 10 серпня російські силовики зробили гучні заяви про події, які за їх словами, відбулись в ніч з 6 на 7 серпня.

Таку затримку можна пояснити виключно тим, що вони потребували часу, аби підробити так звані "докази" агресивних дій України та приховати справжні небезпечні злочинні дії своїх підлеглих, а саме перестрілку між різними підрозділами російських силовиків, які традиційно зловживають алкоголем, особливо у вихідні дні. Внаслідок цієї перестрілки були вбиті та поранені не лише російські військові, а й цивільні – кримчани", – написав секретар РНБО.

Крім того, Турчинов відзначив непослідовність у заявах російських силовиків.

"Намагаючись приховати свої військові злочини та нагнітаючи антиукраїнську істерію, російські силовики почали розповідати нісенітниці про нібито напади спецпризначенців ГУР та військові прориви зі стрільбою зі сторони України. У перших заявах йшлося про заарештованих співробітників ГУР, а в останніх – російське МЗС рапортує про двох громадян України та Росії, які, виявляється, вже зовсім не співробітники ГУР, а цивільні, які, за останньою версією, "сприяли" українським військовим. Хоча всі розуміють, що насправді вони є випадковими громадянами, яких захопили для прикриття п'яної стрільби російських військових та нашвидоуруч бездарно сфабрикованої ФСБшної провокації, але які після катування в застінках ФСБ підпишуть або озвучать будь-яку надиктовану ахінею", – зазначив він.

Нагадаємо, раніше Федеральна служба безпеки Росії заявила, що запобігла терористичному акту в Криму, який, за даними спецслужби, був організований української розвідкою. У ФСБ стверджують, що затримали громадян як України, так і Росії, а керував цією мережею нібито Панов Євген Олександрович, 1977 року народження.

У Генштабі Збройних сил України назвали такі заяви російської сторони провокацією. У той самий час у Міноборони України зазначили, що подібні заяви з боку ФСБ є нічим іншим, як спробою виправдати передислокацію та агресивні дії військових підрозділів Російської Федерації на території тимчасово окупованого півострова.