Порошенко запросив Нетаньяху в Україну

2 Травня 2017, 17:27

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньяху. Про це повідомляє перс-служба глави держави.

Згідно з повідомленням, президент привітав співрозмовника з 69-ю річницею Дня незалежності Ізраїлю, що виповнюється 2 травня.

«Було підтверджено обопільну налаштованість на активізацію двосторонньої співпраці у різних сферах. Лідери двох держав обговорили також актуальні питання взаємодії у рамках міжнародних організацій. Президент поінформував співрозмовника про підписання Закону про ратифікацію українсько-ізраїльської Угоди про спільне виробництво фільмів і співробітництво у сфері кінематографії», – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що сторони висловили сподівання на успішність візиту прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана до Ізраїлю у травні.

Крім того, Порошенко запросив Нетаньяху здійснити візит до України у зручний час.

Нагадаємо, Нетаньяху  24 грудня 2016 року оголосив про скасування офіційного візиту свого українського колеги Володимира Гройсмана до Ізраїлю. Також він викликав послів країн-членів Радбезу ООН для пояснень. Це сталося після того, як Рада Безпеки ООН 23 грудня ухвалила резолюцію з вимогою до Ізраїлю припинити поселенську діяльність на палестинських територіях. Із 15 членів Ради Безпеки ООН 14, включно з Україною, проголосували за резолюцію, і лише США утрималися, але при цьому не скористалися своїм правом вето. Ізраїльська сторона досить негативно відреагувала на результати цього голосування.