Насіров прокоментував свій допит у НАБУ

17 Березня 2017, 19:05

Відсторонений голова Державної фіскальної служби Роман Насіров заявив, що зацікавлений у якнайшвидшому розслідуванні кримінального провадження. Про це він розповів журналістам після допиту в НАБУ.

"Допит минув, я вважаю, досить конструктивно. Ми на цей конструктив були націлені. Я впевнений, що і детективи НАБУ, і прокурори САП можуть сказати те саме", – заявив Насіров. Він також висловив надію, що слідство зможе досить швидко розібратися в його справі і визначитися, "чи є там вина чи ні".

"Потрібно швидко розібратися в цьому, щоб розставити всі крапки… Я дуже не хочу, щоб справа затягувалася… На мою думку, це справа політична… але я не хочу, щоб вона затягувалося. Мені хочеться, щоб, як сказав керівник антикорупційної прокуратури, за 2 місяці вони змогли її завершити", – сказав Насіров.

При цьому він вважає, що немає ніяких підстав для звинувачення.

"Але навіть якщо передадуть до суду – то суд зробить висновки", – додав Насіров.

Відповідаючи на питання про те, звідки у його родичів така велика сума застави (100 млн грн), Насіров зауважив:

"По-перше, всі бачили мою декларацію, вона публічна. По-друге, інші кошти, які були переведені в заставу, – за процедурою вони перевіряються".

Він знову заявив, що не планував вносити заставу.

"У мене немає такої суми … Я готовий був відстоювати свої інтереси. Я там побув достатньо часу, і був готовий перебувати і далі в слідчому ізоляторі, готуватися звідти (до суду – ред.) і давати показання", – додав Насіров.

За його словами, під час обшуків у нього були вилучені всі паспорти.

Читайте також: Насіров зробив заяву щодо наявності у нього потрійного громадянства

Насіров також спростував інформацію про те, що нібито виділив гроші на облаштування камери в СІЗО.

Як повідомлялося, 7 березня суд заарештував із заставою 100 млн грн відстороненого голову ДФС Романа Насірова за підозрою у зловживанні владою, яке призвело до збитків державі в сумі 2 млрд грн. 16 березня дружина Насірова внесла заставу, і він вийшов із СІЗО

Тим часом, Спеціалізована антикорупційна прокуратура доручила Національному антикорупційному бюро перевірити законність походження 100 млн гривень застави.