У Вінниці активісти знову запалили шини під будівлею облради

15 Березня 2017, 19:31

Активісти запалили шини під Вінницькою облрадою після того, як депутати через відсутність кворуму не змогли провести позачергову сесію, на якій мало розглядатися звернення до керівників держави на підтримку учасників економічної блокади ОРДЛО.

Під час останньої спроби реєстрації у залі були присутні 38 депутатів із мінімально необхідних 43. Прийшли на сесію депутати від "Батьківщини", "Свободи" і "Самопомочі", натомість представники БПП й Опоблоку не з'явилися. Ті, хто прийшов, заявили про готовність працювати всю ніч, якщо потрібно. 

Під час скликаного головою облради засідання президії тричі ухвалювалося рішення про перенесення сесії. Зрештою було ухвалено рішення про безперервне перебування депкорпусу в сесійній залі, поки не збереться кворум. 

Оголошено перерву до наступної реєстрації.

Громадські активісти, невдоволені неявкою більшості депутатів, зранку на півгодини перекривали рух у центрі міста, а тепер знову перекрили дорогу і запалили під будівлею облради шини.

Як повідомлялося, на порядок денний позачергової сесії винесено тільки одне питання – «Про звернення представників громадських об’єднань до Президента України Порошенка П.О., Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б., Голови Верховної Ради України Парубія А.В., Генерального прокурора України Луценка Ю.В. щодо дій стосовно учасників економічної блокади тимчасово окупованих територій окремих районів Донецької та Луганської областей України».

Нагадаємо, у середу, 15 березня, Рада національної безпеки і оборони України за екстреному засіданні після виступу президента Петра Порошенка підтримала тимчасове повне припинення транспортного сполучення з окупованими територіями Донбасу.