На Запоріжжі затримали директора держпідприємства при спробі втечі до окупованого Криму

20 Лютого 2017, 12:46

Служба безпеки України затримала директора одного з державних підприємств Кам’янка-Дніпровського району Запорізької області, який намагався втекти від слідства до окупованого Криму, перед цим привласнивши державних коштів на суму близько трьох мільйонів гривень. Про це повідомили у прес-службі СБУ у понеділок, 20 лютого.

За інформацією, у 2015 році посадовець уклав з приватними підприємцями низку договорів купівлі-продажу, за якими фермерам виділили майже 700 га оброблених та засіяних земельних ділянок для ведення сільського господарства. Жодних робіт на земельних ділянках не вели, а отримані від договорів майже три мільйони гривень зловмисник привласнив.

«Посадовець намагався втекти від слідства до тимчасово окупованого Криму, проте був затриманий правоохоронцями на КПВВ «Чонгар», – йдеться у повідомленні.

За словами прес-служби, під час огляду оперативники спецслужби вилучили у затриманого шість тисяч доларів.

Зазначається, що зловмиснику повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Вирішують питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Нагадаємо, 20 лютого на Запоріжжі СБУ за хабар затримала поліцейського, правоохоронець вимагав від місцевого мешканця 12 тисяч гривень за непритягнення до кримінальної відповідальності за зберігання зброї.