У зоні АТО запустять мобільний додаток, який повідомлятиме про обстріли

16 Лютого 2017, 10:47

У зоні АТО планують запустити мобільний додаток "Активний громадянин", через який можна буде викликати поліцію, або поінформувати користувачів про обстріли та надзвичайні події. Про це написав у Facebook керівник донецької поліції В'ячеслав Аброськін.

"Ми продовжуємо розвивати наш UASC. Вже через кілька тижнів… ми запустимо мобільний додаток "Активний громадянин", який буде інтегрований у наш єдиний аналітичний сервісний центр. Ми будемо приймати і обробляти тепер не тільки дзвінки на лінію 102, але звернення, надіслані зі смартфонів і планшетів через цей додаток. Всі користувачі повинні будуть пройти процедуру реєстрації", – написав Аброськін.

Він описав механізм дії додатка: відправляється сигнал "SOS", який надходить в UASC (Єдиний аналітичний сервісний центр), там інформація оперативно обробляється, і на місцезнаходження власника пристрою виїжджає наряд поліції.

Крім того, додаток буде містити опцію "Небайдужий громадянин",за допомогою якої можна повідомити про правопорушення і докласти фото.

Також буде передбачена можливість повідомлення користувачів про екстрені події та обстріли, негайне інформування користувачів про зниклих дітей в місті, також можна буде записатися на прийом до керівництва поліції і дати зворотний зв'язок про роботу працівника поліції.

Як повідомлялося, у ніч на 16 лютого бойовики обстріляли житлові квартали Авдіївки, зазнали руйнування три приватних домоволодіння.