У НАЗК визначилися з учасниками міжвідомчої робочої групи щодо е-декларування

27 Січня 2017, 10:38

Національне агентство з питань запобігання корупції визначило учасників, які будуть запропоновані до складу міжвідомчої робочої групи щодо е-декларування. Про це повідомили в прес-службі НАЗК у п'ятницю, 27 січня.

"До складу міжвідомчої робочої групи щодо вдосконалення Порядку проведення контролю та повної перевірки декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та Порядку здійснення моніторингу способу життя суб’єктів декларування від Національного агентства з питань запобігання корупції делеговані відповідальні за напрямок представники. Рішення про це прийнято вчора під час засідання НАЗК одноголосно", – йдеться в повідомленні.

У агенстві зазначили, що цим рішенням визначається склад учасників міжвідомчої робочої групи зі сторони НАЗК, а саме: заступник голови НАЗК Радецький Р.С., керівник Другого відділу (Східний регіон) Хохлов С.О. та заступник керівника Другого відділу (Східний регіон) Протас Ю.А. Відповідний лист направлений до Кабінету Міністрів України.

Нагадаємо, 23 січня у НАЗК повідомили, що перевірка е-декларацій зайшла у глухий кут. Тоді агентство запросило до дискусії Мін'юст та іноземних експертів.

Як повідомлялося, у НАЗК нагадали про початок другої хвилі е-декларування. У агентстві також перерахували категорії посад, на які не поширюється дія антикорупційного закону в частині фінансового контролю.

Як відомо, в Україні раніше завершився перший етап е-декларування. Надійшло близько 106 тис. електронних декларацій українських політиків і чиновників. До Єдиного державного реєстру декларацій посадовців подали понад 20 тисяч виправлених декларацій. 

Громадянська мережа ОПОРА підрахувала, що можновладці задекларували грошових активів у розмірі майже 12 млрд у гривневому еквіваленті. Це 31% державного бюджету Молдови на 2016 рік.