«Війна війною, але сміття треба збирати». Як працюють комунальні служби Києва

11 Квітня 2022, 20:36

Нове відео проєкту "Український свідок" присвячене роботі столичних комунальників, які продовжили роботу навіть під час спроби оточення столиці.

Водії сміттєвозів почали працювати з 25 лютого. «Війна війною, але сміття треба збирати», – говорить комунальник. Роботи в Києві стало більше. Частина працівників виїхала, тому ті, хто лишився, працюють за двох. ЖЕК працює у звичному режимі. Бригади двірників прибирають навіть навколо пошкоджених від вибухів будинків: «Всі не можуть виїхати, комусь треба залишатись і працювати».

Київські ОСББ також справно функціонують. Зі складнощів – підрядні організації з вивозу сміття чи обслуговування ліфтів ще не поновили роботу. Ті, хто лишився у своїх будинках, організовуються та власноруч прибирають на своїй території.

В перший же день війни водопровідники виконували свою роботу –ремонтували водогін. «Страшно було як ніколи, але хтось повинен це робити», – розповідає один з працівників. Київводоканал настільки суровий, що коли в 300-х метрах від них падає російська ракета, вони все одно продовжують латати труби. 

Весь час в Києві були вода і світло, вивозили сміття – це дало відчуття, що киян не покинули

 

Якщо ви стали Українським Свідком і маєте відеоматеріали з місця подій: зруйновану інфраструктуру, результати обстрілів, підбиту ворожа техніка, проукраїнські мітинги — надсилайте, будь ласка, на пошту [email protected]