Французька компанія Michelin вибачилася за визначення в публікації, присвяченій московським ресторанам, українського борщу як «емблематичної страви російської кухні» та виправили помилку. Про це 23 грудня повідомляє Посольство України у Франції.
«І про борщ. Вчора (22 грудня – ред.), отримавши новину про запуск Мішленівського гастрогіду по московських ресторанах, у яких готують український борщ, ми довго спілкувались із нашими контактами у Groupe Michelin. Розмова була конструктивною. Від керівництва компанії отримали вибачення за «гастрономічну необачність з неочікуваною політичною конотацією», – пишуть у повідомленні посольства.
Первинну версію пресрелізу, у якій ішлося про «емблематичні національні перші страви російської кухні – борщ та розсольник», після звернення посольства виправили.
«Тепер «на кулінарній сцені в Росії пропонують овочеві та пряні страви, які цінують гурмани, зокрема, розсольник, а також борщ у його можливих формах та варіаціях», – зазначають у посольстві.
Також посольство зазначило, що розпочали роботу над Мішленівським гастрономічним гідом по київських ресторанах.
«У Groupe Michelin з ентузіазмом сприйняли цю ідею, а особливо запрошення завітати до України і скуштувати автентичного українського борщу. Щоб зняти всі питання. Борщ наш!» – наголосили українські дипломати.
Нагадаємо, що 22 грудня ресторанний путівник Michelin заявив що починає оцінювати ресторани Москви, в яких пропонують «емблематичну для Росії страву» – борщ.