Ресторанний путівник «Мішлен» назвав борщ «емблематичною для Росії стравою»

22 Грудня 2020, 14:35

Ресторанний путівник Michelin заявив що починає оцінювати ресторани Москви, в яких пропонують «емблематичну для Росії страву» – борщ. Про це повідомляють на сайті компанії.

 

На сайті зазначають, що  інспектори компанії «були вражені різноманіттям кулінарної спадщини Росії і відданістю її шефкухарів автентичній кухні, створеній із надзвичайних місцевих продуктів».

 

«На російській кулінарній сцені, з її багатою історією і світськими традиціями, в останні 30 років виникають нові тенденції, які втілюють талановиті шефкухарі, які віддані тому, щоб наголошувати на якості місцевих продуктів – таких, як камчатський краб із Владивостоку, бородінський хліб, палтус із Мурманська чи «сметана» – заквашені вершки, що використовуються в приготуванні бефстроганова. Вони також радо використовують овочі й ароматні трави, які надають живих унікальних ароматів таким емблематичним для цієї країни першим стравам, як борщ чи рассольнік», – пишуть у повідомленні.

 

Оцінки московським ресторанам компанія планує почати давати 2021 року.

 

Нагадаємо, що Міністерство культури та інформаційної політики націлене на включення українського борщу до до культурної спадщини ЮНЕСКО. 

 

Міністр культури Ткаченко вважає, що визнання борщу об'єктом нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО поставить крапку у навмисно створених дискусіях щодо етнічної батьківщини рецепту страви.

 

 

 

 

Позначки: