«Не може не викликати занепокоєння». В ОП відреагували на обшуки в музеї Революції Гідності

19 Листопада 2020, 19:06

В Офісі президента відреагували на обшуки в музеї Революції Гідності. Про це йдеться в повідомленні ОП у Telegram у четвер, 19 листопада.

 

Зокрема, зазначається, що не може не викликати занепокоєння той факт, що слідчі дії відбулися чітко напередодні річниці початку Майдану: «Невже було обов’язково саме зараз проводити ці обшуки, навіть якщо слідство вважає їх потрібними? Зрозуміло, що це точно не сприяє суспільній злагоді у державі. А правоохоронці повинні враховувати й такі речі, коли немає термінової необхідності для слідчих дій».

 

Також наголошується, що події навколо Музею мають завершитися чітким юридичним висновком.

 

«Ще раз наголосимо на ключовому: емоцій у ці дні щороку й так дуже багато, тому не варто штучно додавати нових. Особливо не варто це робити шляхом добре відомих політичних спекуляцій», – повідомили в ОП.

 

Нагадаємо, вранці 19 листопада у Національному музеї Революції Гідності повідомили, що до них прийшли з обшуками. Це сталося під час проведення міжнародного наукового форуму щодо подій на Майдані.

 

Як стало відомо згодом, керівництво музею Революції Гідності і приватне підприємство підозрюють у зловживанні службовим становищем при використанні 100 млн грн бюджетних коштів. Мова йде про можливі зловживання при розрахунках з підрядними організаціями, які мали провести роботи з будівництва Музею. Строк виконання робіт був визначений з грудня 2018 року по серпень 2019 року. У той же час, генпідрядником не було проведено жодних робіт, навіть підготовчих.

 

При цьому, роботи неможливо було почати, бо прокуратура через суд наклала арешт на землю, оскільки там мали бути слідчі експерименти.