Під час "карантину вихідного дня" 14-15 листопада заклади громадського харчування втратили 27% обігу. Усього за тиждень обіг кафе та ресторанів впав на 10% у порівнянні з попереднім тижнем. Про це повідомляє Опендатабот.
Дані свідчать про те, що від початку карантину у березні обіги ресторанів впали на 81% в порівнянні з докарантинними показниками. Влітку ресторанному бізнесу вдалося відновитися. Проте вже з середини жовтня обіги знову падають.
"На суботу та неділю припадає основна частина виручки закладів громадського харчування. У вихідні дні ресторани заробляють в середньому 41% від свого тижневого обороту, бари – 40%, піцерії і кальянні – 35%, фастфуд – 31%, кондитерські – 30%", — зазначили у дослідженні Poster.
Нагадаємо, що 11 листопада у зв'язку зі складною епідемічною ситуацією в Україні Кабінет міністрів запровадив карантин вихідного дня.