ВАКС закрив ще дві справи про недостовірну інформацію в деклараціях

12 Листопада 2020, 12:57

Вищий антикорупційний суд закрив ще два кримінальні провадження у справі про декларування недостовірної інформації. Про це у четвер, 12 листопада, повідомляє пресслужба ВАКС.

 

Як зазначається, 12 листопада колегія суддів Вищого антикорупційного суду задовольнила клопотання захисників обвинувачених щодо закриття кримінального провадження за обвинуваченням останніх у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 366-1 КК України. Кримінальні провадження закриті у зв’язку з тим, що 27 жовтня 2020 року Конституційний суд України визнав неконституційною статтю 366-1 Кримінального кодексу України (декларування недостовірної інформації).

 

Мова йде про колишнього генерального директора Державного концерну "Укроборонпром" та голову Дружківського міського суду Донецької області.

 

Зауважимо, колишньому гендиректору "Укроборонпрому" Павлу Букіну повідомили про підозру у недекларуванні статків у листопаді 2019 року.

 

За даними слідства, ексгенеральний директор не задекларував у 2016 році доходи, нерухоме майно (дві квартири вартістю понад 3 млн грн) та автомобілі (Range Rover) вартістю 10 млн грн, яке є власністю цивільної дружини останнього.

 

За повідомленням НАЗК, голова Дружківського міського суду Геннадій Молібога у різні роки не вказав дві земельні ділянки, які належать йому на праві власності, та автомобіль Audi Q7, який перебував у нього в користуванні. Крім того, він зазначив недостовірні відомості про квартиру та легковий автомобіль, які належать йому на праві власності, а також недостовірно вказав дохід, отриманий дружиною.

 

Загальна сума встановлених недостовірних відомостей у декларації судді за 2015 рік становить понад 1,6 млн грн, а за 2016 — понад 560 тис. грн. Раніше щодо судді також здійснювалося розслідування по незаконному збагаченню, але справу закрили через попереднє рішення КСУ.

 

Як повідомлялося, раніше Вищий антикорупційний суд України закрив кримінальну справу за обвинуваченням мера Одеси Геннадія Труханова в недостовірному декларуванні, оскільки Конституційний Суд визнав неконституційною кримінальну відповідальність за такі дії.