Ситуація в Нагірному Карабасі. Пашинян пояснив, чому бойові дії повністю не припинилися

10 Листопада 2020, 10:50

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян підписав угоду про перемир'я в Нагірному Карабасі після рекомендацій з боку вірменських Збройних сил через проблеми Вірменії з мобілізацією резерву для продовження бойових дій. Однак бойові дії досі не припинилися. Про це він повідомив під час відеозвернення до народу вранці, 10 листопада, як передає РБК-Україна.

 

Прем'єр Вірменії заявив, що країна мала проблеми з системної мобілізацією.

 

"Армія говорила, що потрібно зупинитися. Тому що у нас є питання, перспектив їх вирішення немає, або ресурс виявився вичерпаний… Практика показала, що цивільні, на жаль, не настільки готові повноцінно брати участь в бойових діях, вони швидко втрачають боєздатність, що створює проблеми", – зазначив Пашинян.

 

Однак попри підписання угоди про перемир'я бойові дії в Нагірному Карабасі повністю ще не припинилися. Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян очікує, що повне припинення вогню відбудеться найближчим часом.

 

Нагадаємо, що 10 листопада російський військовий вертоліт Мі-24 випадково збили азербайджанські військові над територією Вірменії, Баку вибачилося.