Окупанти вимагають знести храм ПЦУ в Євпаторії

3 Листопада 2020, 14:01

Росія продовжує коїти злочини проти Православної Церкви України та її вірян на території тимчасово окупованого Криму. Про це повідомило Представництво Президента України в АР Крим у Facebook у вівторок, 3 листопада.

 

Зазначається, що в листопаді 2019 року так званий «Євпаторійський міський суд» ухвалив рішення знести дерев'яний храм ПЦУ «Неопалима купина» в Євпаторії, будівництво якого було розпочато ще до окупації півострова Росією.

 

«Зобов’язати в солідарному порядку відповідачів Громаду в ім’я Пречистого образу Божої Матері «Неопалима Купина» і Управління Кримської Єпархії Української православної церкви звільнити муніципальну земельну ділянку загальною площею 30,25 кв. м, шляхом демонтажу зведеної на ній будівлі», – йдеться в рішенні окупаційного «суду».

 

23 липня 2020 року митрополиту Кримської єпархії ПЦУ Клименту російські окупанти вручили постанову про знесення храму. 3 листопада митрополит Климент отримав пакет документів від так званого «Управління Федеральної служби судових приставів по Республіці Крим» з вимогою демонтувати храм до 3 листопада 2020 року та виплатити штраф – 50 тисяч рублів.

 

Повідомляється, що рішення так званого суду і подальші вимоги демонтувати храм спрямовані на витіснення Української Церкви з тимчасово окупованого півострова.

 

«Представництво буде вживати всіх можливих засобів і дій для захисту Української Церкви: інформація про системні порушення права на релігійну свободу і зазіхання на майно Православної Церкви України в Криму комунікується з дипломатичним корпусом та міжнародними організаціями, факти порушень зібрано та надано до включення у щорічну Резолюцію Генеральної Асамблеї ООН по Криму», – йдеться в повідомленні.