Посадовця Командування Медсил ЗСУ арештували, застава – 13 мільйонів

25 Серпня 2020, 17:26

Печерський райсуд арештував начальника управління Командування Медичних сил ЗСУ з можливістю внесення застави (13 млн гривень). Його підозрюють у вимаганні та одержанні хабаря у розмірі мільйон гривень. Про це повідомляється на сайті Офісу генпрокурора у вівторок, 25 серпня.

                

Також арештовано командира роти медичної служби однієї з бригад ЗСУ та представника Державної інспекції енергетичного нагляду.

 

«Для начальника управління командування Медичних Сил ЗС України, як імовірного організатора та співвиконавця цього злочину, визначено заставу розміром майже 13 млн грн, для командира роти медичної служби однієї з бригад ЗСУ – понад 3 млн грн, представника Державної інспекції енергетичного нагляду України – 230 тисяч грн», – йдеться в повідомленні.

 

За даними слідства, ці особи одержали від підприємця «відкат» за забезпечення перемоги у закупівлі ЗСУ медичних масок для потреб військовослужбовців. Розмір «винагороди» за сприяння визначили з розрахунку 1 гривня за постачання 1 маски. У разі доведення вини, їм загрожує покарання від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Як повідомляється, мова йде про ч. 4 ст. 368 КК України.

 

Нагадаємо, Служба безпеки викрила посадовців Командування Медсил ЗСУ на хабарі 20 серпня.