Станіслав Козлюк: Якщо рік тому на Банковій говорили про «нові обличчя», то тепер повертаються до перевірених часом профФесіоналів

7 Серпня 2020, 11:40

Призначення в Офіс президента Олега Татарова, який за часів Майдану був заступником начальника Головного слідчого управління МВС, що фабрикувало справи проти активістів, цілком вкладаються у політику чинної влади. Якщо рік тому на Банковій говорили про «нові обличчя», то тепер повертаються до перевірених часом профФесіоналів. Про це йдеться в авторській колонці журналіста Тижня Станіслава Козлюка «Повернення проффесіоналів».

 

При цьому він зауважив, що від самого початку Офісом президента керував Андрій Богдан – людина, яка успішно працювала з Миколою Азаровим. Консультантом на митниці став Валерій Хорошковський. В момент старту карантину через COVID-19 Міністерство охорони здоров’я очолив Ілля Ємець – ще одне «нове» обличчя часів уряду Азарова. Другий голова Офісу президента – Андрій Єрмак – був помічником відомого регіонала Ельбруса Тадеєва. Радником Єрмака став Микола Подоляк – людина, яка встигла попрацювати з Юрієм Іванющенком. Врешті, не так давно до генеральної прокуратури повернувся Святослав Піскун, щоправда поки радником Генерального прокурора на громадських засадах.

 

«По всьому виходить, що влада часів Зеленського нагадує владу часів Порошенка, як би не намагалася довести протилежне. Щонайменше спільними кадровими проблемами. Проте якщо у 5-го президента лава запасних для важливих посад була закоротка, то у 6-го президента, здається, її просто немає. А підбір людей відданий на відкуп керівництву ОП, яке збирає під своїм крилом «професіоналів своєї справи» без огляду на їх попередній  робочий досвід», – пише Козлюк.