В ООН закликали Україну ратифікувати Стамбульську конвенцію

27 Травня 2020, 15:48

В Організації об'єднаних націй закликали Україну прискорити ратифікацію конвенції "Про запобігання та протидію насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами", відомої як Стамбульська конвенція. Про це йдеться у повідомленні представництва ООН в Україні. 

 

"Насильство щодо жінок та дівчат – це не лише порушення прав людини; воно руйнує життя жінок та їх родин по всій країні. В Україні жінки становлять 86% жертв зґвалтувань та 78% потерпілих від домашнього насильства. Руйнівний вплив насильства щодо жінок очевидний; але менш очевидним є шкідливий вплив на сім’ї, громаду, економіку, і на розвиток країни в цілому", – йдеться у заяві. 

 

Там додали, що "пандемія COVID-19 змінює спосіб нашого життя – в той час, як ситуація зближує багато сімей, інших вона, навпаки, роз’єднує".

 

"У сукупності, під тиском зростання безробіття та фінансових проблем, самоізоляції та відсутності соціальної взаємодії рівень домашнього насильства зростає тривожними темпами", – йдеться у повідомленні. 

 

Крім того, зобов'язання подолання гендерно обумовленого насильства узгоджується із зобов'язанням уряду в досягненні Цілі сталого розвитку №5, а саме – усунення всіх форм насильства щодо жінок та дівчат у державній і приватній сферах.