Стерненко розповів, який статус має у справі про смерть свого нападника

18 Травня 2020, 11:06

Сергій Стерненко залишається в статусі потерпілого у справі про смерть його нападника. Про це 18 травня він заявив після допиту у будівлі Головно слідчого управління СБУ, як повідомляє кореспондент Тиждень.ua.

 

"Наразі я залишаюся в статусі потерпілого. Слідчі СБУ мене переконують, що тричі присилали повістки для того, щоб ознайомити мене з матеріалами справи, хоча зазвичай вони так не роблять. Мої джерела з правоохоронних органів повідомляли, що сьогодні мені мають вручити підозру у скоєнні умисного вбивства, однак поки цього не сталося", – заявив Стерненко.

 

Також він додав, що найближчим часом дасть пресконференцію, на якій дасть відповіді на питання щодо історії про третій замах на нього.

"Я та мої адвокати сьогодні побачили в матеріалах справи низку важливих фактів які стосуються третього нападу на мене. Найближчим часом ми організуємо пресконференцію, на якій озвучимо частину цієї інформації, зокрема щодо судмедекспертиз, які стосуються загиблого нападника", – повідомив Стерненко.

 

Водночас його адвокат в коментарі журналісту Тижндень.ua розповів, що Стерненко поки у справі про смерть нападника досі не має процесуального статусу офіційно.

 

Нагадаємо, 24 травня невідомі скоїли напад на одеського активіста, керівника громадської організації «Небайдужі» Сергія Стерненка, один із нападників загинув. Медики доставили активіста до операційної. За його словами, нападників було двоє. Один втік, інший – отримав від Стерненка смертельний удар ножем.

Прокуратура впродовж двох років не вбачала у діях хлопця під час третього нападу злочину, допоки у березні 2020-го на посаду генпрокурора не прийшла Ірина Венедіктова, яка в інтерв’ю журналістам «Української правди» заявила, що підозра Стерненкові буде: або за умисне убивство, або за умисне убивство при перевищенні меж необхідної самооборони. Згодом активіст отримав три повістки до Служби безпеки: дві заднім числом і ще одну – на 18 травня. 

Стерненко розповів у інтерв'ю Тиждень.ua про напади на активістів Одеси, звинувачення в убивстві і пропозиції піти в політику.