В Україні зафіксували падіння цін на харчові продукти, зокрема крупи, овочі та фрукти. Про це 17 квітня повідомляє Національний банк України в економічних підсумках тижня.
«За останній тиждень у середньому ціни на продукти харчування знижувалися під впливом спаду ажіотажу, адаптації до нових умов та збалансованої ситуації на валютному ринку», — пишуть у Нацбанку.
Зазначають, що почали дешевшати крупи: гречка — на 0,3%, ячна крупа — на 0,4%, пшоно — на 1,4%, рис — на 0,7%.
Також у Нацбанку зафіксували поступове зниження цін на лікарські засоби (пов'язане з посиленням курсу гривні) та пальне (через падіння світових цін на нафту).
Нагадаємо, що 30 січня, до карантину Голова Національного банку України Яків Смолій повідомив, що протягом 2020 року інфляція в Україні не перевищуватиме 5% у річному вимірі.