Правоохоронці повідомили про підозру двом учасникам «самооборони Криму»

28 Лютого 2020, 15:12

Правоохоронці Криму повідомили про підозру двом учасникам незаконного збройного формування «Самооборона Криму». Про це повідомляться на сайті Міністерства внутрішніх справ у п’ятницю, 28 лютого.

 

Мова йде про ч. 2 ст. 260 (створення та діяльність на тимчасово окупованій території АР Крим непередбачених законом збройних формувань) ККУ.

 

Фігуранти активно підтримували окупацію Криму. Протягом лютого-березня 2014 вони брали участь у захопленні адміністративної будівлі Верховної Ради АР Крим у Сімферополі, затримували проукраїнськи налаштованих мешканців автономії. Внаслідок їхніх дій загинуло троє людей.

 

Крім того, один з підозрюваних створив та очолив загін козаків, який увійшли до складу незаконного збройного формування так званої «самооборони Криму». Бойовики блокували та захоплювали адміністративні будівлі Сімферополя, зокрема військові частини та прикордонне Управління. Унаслідок цього фігуранти заволоділи зброєю, яка знаходилася в адміністративних будівлях.

 

 

 

Нагадаємо, раніше про підозру повідомили керівнику штабу незаконного збройного формування «Самооборона Севастополя». Підозрюваного оголошено в розшук.